Kérdése van? Hívjon minket! +36204215413

AL-KO VISSZACSAPÓ SZELEP 1"

1"-os műanyag visszacsapószelep

A visszacsapószelep egy egyirányúsított csőszerelvény közdarab.
A víz csak az egyik irányból tud szabadon átfolyni rajta. a másik irányból érkező víz a szelepet automatikusan zárja.

A visszacsapószelep a kerti szivattyúk és a házi vízellátók elengedhetetlen tartozéka.
Ha előszűrőt épít a szívóoldali csőrendszerbe. akkor jó ha biztosítja a rendszer védelmét a a szűrőtisztításnál fellépő rendszer leürüléstől.

Az elv a következő:
Ha a beépített szűrő poharát eltávolítja akkor a szivattyú nyomóoldali ágán a csőrendszerből a gravitációnak köszönhetően az összes víz leömlik és ez egy ház esetében jelentős vízmennyiséget képviselhet.
Azonban ha egy visszacsapó szelepet épít be a szűrő és a szivattyú közé akkor a visszacsapószelep megtartja a vízoszlopot és Ön könnyen elvégezheti a szűrő tisztítását anélkül. hogy számottevő kiömlő vízzel kellene számolnia.
Ha visszacsapó szelepet közvetlenül a szivattyú nyomoldalán helyezi el. akkor közel ugyan ezt az eredményt éri el de a szivattyút 2 okból még kíméli is.
Kíméli. mert ha a szívóoldalon építi be a visszacsapó szelepet. az valamelyest korlátozza a szivattyú emelőmagasságát és erre az a szívóoldalon érzékenyebben reagál. mint a nyomóoldalon.
És kíméli azzal. hogy a szivattyút lekapcsoláskor a visszacsapószelep a felette lévő vízoszlop súlyától (ergó nyomásától) tehermentesíti. így a szivattyúnak induláskor nem kell akkora terheléssel hirtelen megbirkóznia.

Nagynyomású merülőszivattyúknál is hasznos lehet a visszacsapószelep. ha közvetlenül a nyomócsonkra telepíti. mert a ez előbbi példával megegyező módon tehermentesíti a készüléket és segíti a szivattyú indítás könnyedségét.
Elérhetőség
nem szállítható
Központi raktárkészlet
nincs raktáron
Külső raktárkészlet
nincs raktáron
Szállítási idő
érdeklődjön
Szállítási költség
1980
Cikkszám
409583
3 500 Ft
Raktár 1
0 db
Raktár 3
0 db
Részletek
Aktuális cikszám: 409583
Alternatív cikkszám: 110648
Adatok
Gyártó
AL-KO
Származási hely
P.R.C.
Cikkszám
409583